Print Page   |   Contact Us   |   Sign In   |   Join now
Search our Site
Guild Events
Sign up for
our Newsletter
PLATINUM SPONSORS


 


 
The 2016 Peoples' Choice Award Winner
Share |

Fairchild-Harris Home

This house was remodeled in 2016.  This remodel and addition to existing single story home combines advanced green building technologies with clean and minimal open floor plan efficiencies for healthy and functional living. The clients requested a three bedroom two bathroom, second floor addition. The addition is clad in rainscreened local wood siding above a white stucco cube enclosing the existing first floor.

The interior first floor walls were removed to create an open plan common area. A covered north front porch and partially covered rear south-facing terrace expand the living space to create a spacious ground level. Large southern lift-slide windows provide the great room with ample natural light and ventilation. An elegant floating stairway, made from steel and wood, allows the user to pause at the landing and look out before ascending to the second level where the bedrooms are located. The second floor has a compact plan containing the private spaces. A stunning view of the flatirons is visible from the master bed and bathroom. A simple muted interior color scheme is used throughout.

Sign In
Sign In securely